Pravilnik o zasebnosti

Podjetje LEP LAB, trgovina in kozmetika – Patricija Klanjšček s.p.

Ta dokument je namenjen predstavitvi informacij v zvezi z obdelavami osebnih podatkov posameznikov, katerih osebne podatke obdelujem LEP LAB, trgovina in kozmetika – Patricija Klanjšček s.p., Prvomajska ulica 23, 5000 Nova Gorica, matična številka 3141659000. V kolikor vaše osebne podatke LEP LAB obdeluje (na primer, vendar ne nujno in/ali obvezno, da ste bili napoteni na to stran), najdete potrebne informacije glede obdelave vaših osebnih podatkov tukaj (v nadaljevanju Informacije).

Zavezujem se, da bom obdelovala vaše osebne podatke v skladu s Splošno Uredbo o varstvu osebnih podatkov, Zakonom o varstvu osebnih podatkov ter z njimi sprejetimi temeljnimi načeli varstva osebnih podatkov.

V nadaljevanju izraz obdelava pomeni tako zbiranje, uporabo, dostop, pridobivanje in posredovanje.

Katere osebne podatke obdelujemo

Zaradi namenov in na podlagah, obrazloženih v nadaljevanju, zbiram in uporabljam sledeče vaše osebne podatke:

  • Vaši kontaktni podatki, ki jih navedete na darilnem bonu: ime in priimek, e-mail, telefon;
  • Vaši kontaktni podatki, ki jih vnesete preko spletne strani, ko opravite naročilo storitve preko naše spletne strani ali nas kontaktirate preko elektronske pošte/telefona: Ime in priimek, e-mail, naslov, telefon;
  • Vaši kontaktni podatki, ki jih vnesete preko spletne strani, ko se prijavite na novice preko naše spletne strani;
  • Podatke o uporabi naših spletnih strani – gl. Piškotki.

Kako pridobimo in uporabljamo vaše osebne podatke?

Osebne podatke pridobim neposredno od vas.

Vaše osebne podatke lahko dobimo tudi iz javno dostopnih baz in/ali organov na podlagi ustrezne pravne podlage.

Zakaj zbiramo vaše osebne podatke in posledice, če se osebni podatki ne zagotovijo

Vaše osebne podatke obdelujemo v zvezi z izvajanjem naše poslovne dejavnosti, zlasti, da vam omogočimo koriščenje izbranih storitev ali odgovora na povpraševanje oddanega preko spletnega obrazca. V tem primeru brez zagotovitve teh podatkov ne morem odgovoriti na vaše povpraševanje in/ali rezervacijo storitve.

Vaše osebne podatke obdelujemo, da odgovorimo na vaša vprašanja.

Vaše osebne podatke obdelujemo, da ustrezno izvedemo vaše naročilo.

Te podatke potrebujemo iz zgoraj navedenih razlogov in brez njih naših pogodbenih razmerij oziroma poslovanja ni mogoče izvajati oziroma je to lahko bistveno oteženo ali manj kvalitetno in/ali strokovno.

Vaše podatke obdelujemo za izpolnitev naših zakonskih obveznosti, za uveljavljanje naših zahtevkov in reševanje sporov.

Na kateri pravni podlagi obdelujemo vaše osebne podatke?

Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov za pred-pogodbene in pogodbene namene je sklenitev in izvajanje pogodbe.

Osebne podatke obdelujemo tudi zaradi varstva naših neposrednih zakonitih in upravičenih interesov ali interesov tretjih oseb. Te obdelave so na primer potrebne:

•iz pravnih razlogov (npr. uveljavljanje odprtih terjatev);

•iz poslovnih razlogov (npr. ukrepi v primeru kršitev pogodbe);

•iz varnostnih razlogov (npr. preprečevanje ogrožanja celovitosti, izvirnosti, dostopnosti ali zaupnosti podatkov);

•za zagotavljanje informacijske varnosti in delovanje informacijskih sistemov.

Prav tako vaše osebne podatke obdelujemo za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti (gl. spodaj Posredovanje podatkov drugim uporabnikom).

Vaše osebne podatke obdelujemo na podlagi vaše privolitve, če nam jih posredujete s podajo soglasja za obdelavo za določen namen.

Neposredno trženje

Posameznik lahko kadarkoli pisno preko elektronske pošte kokon@kokon.si, kontaktnega obrazca na spletni strani ali na naslov Lep Lab, Prvomajska 23, 5000 Nova Gorica zahteva, da upravljavec osebnih podatkov preneha uporabljati njegove osebne podatke za namen neposrednega trženja. Vsako naše e-sporočilo vam ponuja tudi možnost nadaljnje odjave od e-sporočil.

Kdo uporablja vaše osebne podatke?

Vaše osebne podatke uporabljajo naši zaposleni oziroma osebe, ki opravljajo za nas delo v okviru svojih delovnih zadolžitev in pooblastil, pri čemer jih veže obveznost varovanja osebnih podatkov kot zaupnih.

Vaše osebne podatke ob koriščenju bona obdeluje tudi izbran ponudnik storitve, ki ste jo izbrali, v kolikor osebne podatke posredujete.

Posredovanje podatkov drugim uporabnikom: Vaše osebne podatke smo na podlagi zakonskih določil lahko dolžni na zahtevo posredovati drugim prejemnikom, ki imajo zakonsko podlago za takšno zahtevo. To so predvsem državni organi in drugi nosilci javnih pooblastil.

Vaše podatke lahko posredujemo tudi našim odvetnikom, notranjim in zunanjim revizorjem in davčnim ter drugim svetovalcem za izvajanje njihovih storitev v skladu s sklenjeno pogodbo z nami.  

Vrste osebnih podatkov, nameni obdelav, roki obdelav in druge informacije, ki so v teh Informacijah navedene primeroma oz. neizključno.

Iznos v tretje države

Družba lahko vaše osebne podatke svojim zunanjim izvajalcem storitev, iznaša tudi v tretje države, pri čemer je v tem primeru poskrbljeno za ustrezno raven zaščite osebnih podatkov, bodisi na podlagi zavezujočih poslovnih pravil (Binding Corporate Rules), standardnih pogodbenih klavzul, ščita zasebnosti, bodisi da je za posamezno državo in/ali prenos z odločbo ustreznega organa ugotovljena ustrezna raven zaščite osebnih podatkov.

Rok hrambe osebnih podatkov

Osebni podatki se hranijo do poteka rokov, določenih v zakonodaji. Roki so lahko dolgi od 5 let in več.

Osebne podatke, ki jih zbiramo na podlagi vaše privolitve, hranimo najkrajše možno obdobje, dokler obstaja namen za njihovo zbiranje oziroma do preklica privolitve. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Določeni podatki se hranijo tudi iz razloga dokazovanja skladnosti z vašimi zahtevami (gl. razdelek Vaše pravice v zvezi z obdelavami osebnih podatkov).

Vaše pravice v zvezi z obdelavami osebnih podatkov

Dostop do vaših osebnih podatkov in popravek netočnih podatkov

Pravico imate od nas dobiti potrditev, ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki, kateri in pravico dostopa do teh podatkov, informacije o namenu obdelave, uporabnikih, rokih hrambe in ostale informacije, ki jih vsebujejo te Informacije.

Pravico imate, da popravimo morebitne netočne podatke v zvezi z vami.

Pravica zahtevati izbris podatkov

V primeru, da obdelava osebnih podatkov temelji na vaši privolitvi, le-to lahko kadarkoli pisno prekličete. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi take privolitve pred njenim preklicem.

Pravico imate zahtevati izbris podatkov, če:

– osebni podatki niso več potrebni v namene, za katere so bili zbrani ali kako drugače obdelani;

– so bili osebni podatki obdelani nezakonito;

– osebne podatke je treba izbrisati za izpolnitev pravne obveznosti v skladu s pravom Unije ali slovenskim pravom.

Pravica do izbrisa je omejena v primeru, da je obdelava osebnih podatkov potrebna, kot določa člen 17. Splošne Uredbe.

Pravico imate zahtevati omejitev obdelave osebnih podatkov v skladu s členom 18. Splošne Uredbe.

Pravica do prenosljivosti podatkov

Pravico imate, da svoje osebne podatke, ki ste nam jih posredovali, prejmete v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki in pravico imate, da te podatke posredujemo drugemu upravljavcu osebnih podatkov, skladno z vašimi zahtevami, v mejah in pod pogoji, ki jih določa zakonodaja (če temelji obdelava osebnih podatkov na privolitvi ali pogodbi in če se osebni podatki obdelujejo avtomatizirano in če je to tehnično izvedljivo).

Pravica do ugovora obdelavi na podlagi zakonitega in/ali upravičenega interesa

Na podlagi razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem, imate pravico, da kadar koli ugovarjate obdelavi vaših osebnih podatkov, ki temelji na zakonitem in/ali upravičenem interesu. Take vaše osebne podatke bomo prenehali obdelovati, razen če dokažemo nujne legitimne razloge za obdelavo, ki prevladajo nad vašimi interesi, pravicami in svoboščinami ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov. 

Pravica do pritožbe pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije

Lep Lab zagotavlja, da vaše osebne podatke obdeluje v vseh pogledih zakonito in v skladu s predpisi. Če ne glede na to, menite, da se vaši osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije.

Preklic privolitve

Kadar temelji obdelava osebnih podatkov na privolitvi, ima posameznik kadarkoli pravico pisno preklicati dano privolitev. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi take privolitve pred njenim preklicem.

Pravice posameznikov se lahko omejijo v skladu s 23. členom Splošne Uredbe.

Politika uporabe piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Ob obisku strani se nekateri podatki (IP naslov, datum, čas, naslov strani, s katere prihajate) shranijo na strežnik. Ti podatki so anonimni in se uporabljajo zgolj za analizo obiskov spletnega mesta (v povezavi z orodjem Google Analytics). O uporabi piškotkov so obiskovalci obveščeni ob prvem obisku spletne strani, za uporabo nekaterih piškotkov prosimo obiskovalca za njegovo privolitev. Obiskovalec lahko svojo odločitev v zvezi z uporabo piškotkov kadarkoli spremeni na tej spletni strani.

Spletna stran ne posreduje piškotkov zunanjim ponudnikom storitev in jih ne uporablja za prikazovanje reklamnih sporočil.

O piškotkih

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih spletna stran, ko jo obiščete, naloži v vaš spletni brskalnik. Nekateri piškotki so nujno potrebi za delovanje spletne strani. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih ali drugih podatkov, ki bi jih bilo mogoče uporabiti za identifikacijo uporabnika, zato priporočamo, da v njihovo uporabo privolite.

pravljanje piškotkov v brskalniku

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, po poteku veljavnosti pa brskalnik piškotke samodejno izbriše. Uporabnik lahko vse piškotke ali piškotke za posamezno spletišče (domeno) izbriše tudi ročno ali pa uporabo piškotkov v brskalniku v celoti onemogoči. Navodila za izbris piškotkov ali onemogočitev njihove uporabe lahko najdete v sklopu pomoči vašega spletnega brskalnika. V primeru, da boste uporabo piškotkov v celoti onemogočili vam nekatere funkcionalnosti spletne strani ne bodo delovale pravilno.

Kontakt

Za vse nadaljnje informacije in vašo morebitno korespondenco glede teh Informacij, se obrnite na kokon@kokon.si.

Veljavnost, spremembe in dopolnitve te Informacije

Te Informacije se lahko kadarkoli spremenijo ali dopolnijo, pri čemer vedno velja zadnja veljavna verzija, kar je razvidno iz datuma sprejetja zadnje veljavne verzije.

Te Informacije o obdelavi osebnih podatkov so veljavne od 1.1.2020 dalje.

Scroll to Top