Medicinski diodni laser LUMENIS LIGHT SHEER-XC ​

Lasersko odstranjevanje dlak

Lasersko odstranjevanje dlak v Kokonu je varno, učinkovito in trajno.

zakaj izbrati nas

Trg je preplavljen z različnimi svetlobnimi aparati za odstranjevanje dlak, ki večinoma niso laser. Zato je izjemno pomembno, da se pozanimate, kateremu aparatu in katerim rokam boste zaupali. V kozmetičnem salonu Kokon opravljamo storitve z medicinskim diodnim laserjem Light Sheer-XC podjetja Lumenis, ki velja za zlati standard v svetu laserjev. Predstavlja vrhunec tehnologije in je v svetu prva in najboljša izbira strokovnjakov s področja laserske epilacije

zakaj lumenis

V dermatoloških krogih je cenjen zaradi svojega natančnega fokusa in varnosti, saj zazna le dlako, na druge strukture (koža, tkiva …) pa nima kvarnega vpliva. Svetlobni žarek diodnega laserja natančno določene valovne dolžine, ki se absorbira v pigmentu lasnega mešička po sistemu selektivne termolize, uniči generativne celice, ki so odgovorne za ponovno rast dlake. 

laser_gorica_kokon

kako deluje laser

Pred postopkom se področje posega obrije. Med postopkom se zgornja plast kože stisne in hladi s posebno safirno konico – ta postopek ščiti kožo in izboljša učinkovitost laserske epilacije. Delovanje laserskega žarka je kratkotrajno – gre le delček sekunde, kar pa je ravno dovolj za segretje dlake in uničenje sposobnosti dlačnega mešička za generiranje nove dlake. Rezultat je trajno zmanjšanje števila dlak na epiliranem področju.

laser primeren tudi zate

Aparat je učinkovit pri vseh tipih kože in vseh vrstah dlak. V primeru svetlih dlak na svetli koži učinkovitost zagotavljajo kratki impulzi (5 ms), pri zelo temni koži in temnih dlakah pa serije daljših impulzov (400 ms). Neposredni pritisk laserske glave na kožo omogoča, da laserski žarek lažje doseže lasni mešiček. Učinkovitost aparata je zato zagotovljena tudi na mestih, kjer so lasni mešički globlje v koži.